Омбудсманът Мая Манолова отиде в Стара Загора с междуградски автобус, за

...
Омбудсманът Мая Манолова отиде в Стара Загора с междуградски автобус, за
Коментари Харесай

Манолова се повози на автобус и такси, БДЖ два дни подготвя вагон за нея

Омбудсманът Мая Манолова отиде в Стара Загора с междуградски рейс, с цел да се срещне с жители там. 

Решението й да пътува по този начин е в отговор на концепцията на ръководещите, импортирана през бюджета за следващата година - да ѝ лишават служебната кола и водача от НСО, употребени през годините и от нейните прародители на поста – Гиньо Ганев и Константин Пенчев. 

" Опитват се да ми попречат да си правя работата, само че няма да съумеят. Ето с рейс, с трен, с публичен превоз, с градски превоз аз ще си правя работата и ще бъда измежду хората. Ако се окаже, че това е допустимо, по-късно ще стартира една акция, с която да прикани всички представители на държавни институции да слязат от служебните коли и да се насочат към публичния превоз. Пробвам да видя дали е допустимо, дори за човек като мен, който пътува непрестанно ", коментира Манолова.

Шофьорът на рейса, с който пътува омбудсманът, се оказа някогашен дълготраен чиновник на НСО.

" Да, факт е, че служебната кола е улеснение и поради упованията на хората да съм на точното място и в точното време, публичният превоз наподобява комплициран за постигането тази цел ", уточни още омбудсманът, само че изрази подготвеност, в случай че е належащо, да пътува всеки ден било то с такси, тролей, метро, рейс или трен.

" Моят екип предложи да пробваме по какъв начин ще бъде пътуването с публичния превоз. Утре отваряме приемна във влака по жп линията София – Варна, с цел да уплътним 8-те часа пътешестване ", акцентира омбудсманът.

Мая Манолова акцентира още, че обмисля да осчетоводи билетите на жителите, които ще употребяват приемната във влака и да ги изпрати на финансовия министър Владислав Горанов, който да им ги заплати. По думите й, жителите не са длъжни да заплащат за приемна с който и да било, само че подчертава, че по този начин може да им излезе по-евтино, в сравнение с да пътуват до офиса й в столицата.

Междувременно някогашния народен представител и сегашен водач на Единна национална партия Мария Капон разгласява фотография на вагон на БДЖ, който усърдно се почиства. Ето какво написа тя:

" Голям напън за БДЖ...ударно чистят (вчера-неделя) и не престават през днешния ден...вагона за Омбудсмана..., дали и с другите вагони и влакове това ще стане? Както се споделя, министерство на финансите посредством бюджета на НСО прави промяна в БДЖ!

Да живее страха от Мая Манолова! "

От БДЖ потвърдиха пред OFFNews, че от екипа на Манолова са се свързали с тях, с цел да оповестят за желанието на омбудсмана да открие приемна във влака София – Варна на следващия ден. Течала и подготовка. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР